Ez a cikk archiválva lett. A weboldalról már közvetlenül nem elérhető.

Farsang van most, ne feledd el... Maskarádat fürgén vedd fel!

2023. december 18
3967
Farsang van most, ne feledd el... Maskarádat fürgén vedd fel!

Hagyományosan a farsang a vidám mulatságok időszaka, csúcspontja a jelmezbál. A magyar népi megfogalmazás szerint „a farsang farka”, amikor mindenféle maskarába öltözve elűzzük a telet.

Régen egyszerűbb volt a beöltözés, mert nem ért bennünket és gyerekeinket ennyi inger, mint mai felgyorsult világunkban. Generációk éltek együtt,  volt segítség. A gyermekek sem válogattak, felvették azt, amit varrtak nekik. De egyszerűbbek voltak a jelmezek is, mindennapi életünk, környezetünk szereplői. Én magam is voltam csörgős óra, piros kalapos  gomba, Pöttyös Panni....

Manapság egyszerre könnyebb és nehezebb is  a választás, mert óriási a kínálat.
A mai gyermekek inkább arra vágynak, amit a legújabb mesékben, filmekben látnak. S nem csak a gyermekek.... A Star Wars - és egyéb filmszereplők, a Szuperhősök, animációs mesék és számítógépes játékok világát éljük. Óriási az ötlettár és
kitalált, nagyon jellegzetes karakterek bombázzák a képzeletünket. Ma már nem jut elég idő arra, hogy a szülők, vagy a még dolgozó korú nagyszülők megalkossanak egy-egy bonyolultabb öltözéket. Ezeket már nem is könnyű magunknak élethűen elkészíteni. Ezért nagy segítség, hogy ma már elterjedtek a kölcsönzési lehetőségek.

Jellemző, hogy egyre több munkahely rendez tematikus beöltözős bulikat munkatársainak. Szórakozóhelyek, baráti társaságok szerveznek e köré az ünnep köré jelmezes partikat. Divatja van a beöltözésnek, ilyenkor szeretnek összeöltözni a párok, családtagok. A Gatsby partik, retró, discos vagy kalózos témák a legkedveltebbek.

Akár határozott terveik vannak, akár még elképzelésük sincsen, mi igyekszünk lépést tartani a trendekkel, így segítséget kaphatnak bőséges választékot kínáló jelmezkölcsönzőnkben.