Ha felkérték gyermekét koszorúslánynak…..

2019. május 18
433
Ha felkérték gyermekét koszorúslánynak…..

 Nagy öröm ez a kislánya számára. Hiszen melyik kislány ne szeretne pörögni-forogni egy hercegnős ruhában?

 Az alkalmi öltözet főleg az esküvőre szól, hiszen a lakodalomban már nem olyan kényelmes a nagy szoknyában táncolni vagy beülni az asztalhoz. Ha mindig arra kell ügyelni, hogy nehogy sérüljön a ruha, akkor nem tudja  felhőtlenül jól érezni magát a kislány a többi gyermekkel. (a felnőttek is gyakran átöltöznek estére)

 De mielőtt levetnék a koszorúslány ruhát, még fontos feladataik adódhatnak a kis kísérő lányoknak: vihetik a gyűrűt, szórhatnak virágszirmot, rizst, a nagylányok kísérhetik akár a vőlegényt is. No és ott a fotózás, amelyen gyakran együtt vesznek részt az ifjú párral. Igen büszkék ilyenkor, a fotó pedig örök emlék lesz erről a csodálatos napról. A nagyobbak már az esküvői előkészületekben is szívesen segítik a menyasszonyt. Előzőleg érdemes konzultálni a menyasszonnyal és megbeszélni a koszorúslányokkal is a feladatokat, hogy ne érje őket váratlanul.

 De az is lehet, hogy "csak" a szépségükkel emelik az esemény fényét az ifjú pár legnagyobb örömére. Ezért is fontos "megadni a módját" az öltözködésnek is.

 

Ha több koszorúslány van egy esküvőn, nagyon szépen mutat, ha egyforma színű ruhát választanak nekik. Ebben is tudunk segíteni, ha felkeresik kölcsönzőnket. A menyasszony igényeit azonban - elképzelését a ruha fazonjára, színére vonatkozóan - illik figyelembe venni a választásnál.