Gyakori kérdések

Mikulás leszek...mit tegyek?

Ha felkértek Mikulásnak, de még nincs megfelelő öltözéked, nézd meg a kínálatunkat a férfi jelmezek között! A képek alatt találod a jelmezek kölcsönzési díját, és hogy milyen kiegészítőket tartalmaznak.
Ezeken kívül kölcsönözhetsz még más kellékeket is, hogy szetted teljes legyen! Bérelni csak személyesen lehet kaució megfizetésével.
De ha vásárolni szeretnél, inkább telefonon érdeklődj, hogy van-e még jelmez a Te méretedben. A megvásárolható Mikulás jelmezeinket és kiegészítőinket megnézheted az eladó jelmezek között. Ezeket postán is el tudjuk juttatni számodra.

Mi a ruhafoglalás, bérlés mente?

Mivel az üzletben nagyon sokféle ruha közül választhatsz, katalógusokba gyűjtöttük össze a teljes kínálatot. Ezekből kiválaszthatod a neked tetsző ruhákat, melyeket rögtön fel is próbálhatsz. Kérd az eladók segítségét, hiszen nem minden ruha szabad minden időpontra.
Ha megtaláltad a tökéletes darabot, kaució megfizetésével lefoglalhatod az alkalmi, koszorúslány ruhát. A kaució mértéke 5 vagy 10 ezer forint.

 Táncruháknál ruhánként 3 ezer forint foglalót kell fizetned.  

 Gyermek jelmezeknél,  kiegészítőknél a teljes összeget előre ki kell fizetned, de ebből a fele minősül foglalónak. Tehát ha lemondod a bérlést, a fele nem jár vissza. Az előre kifizetett kölcsönzési díj másik felét visszafizetjük. De ha nyomós okod van rá, hogy visszamondd a kölcsönzést, akkor egy későbbi kölcsönzésbe beszámítjuk egészen év végéig a foglalódat is. (betegség esetén vagy az esemény elmaradása miatt.) 
A felnőtt jelmezek bérlésénél kaució megfizetésével foglalhatod le e jelmezedet. Ennek mértéke 5 vagy 10 ezer forint. Bolond ballagásra 2 ezer forint.
Ha lemondod a ruha bérlését, a kaució nem jár vissza. (hiszen lefoglaltad mások elől egy adott időpontra) A kölcsönzési díjat a ruhák elvitelekor kell kiegyenlíteni. A kölcsönzési díjat és a kauciót külön kezeljük. Kauciód a bérelt öltözék visszahozatalakor visszajár. Mindezek miatt üzletünkben csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

 A - jelmezek kivételével - a kiválasztott ruhát méretre igazítjuk. Ezeknél az esemény előtt egy utolsó próba alkalmával még egyszer felpróbálhatod, majd előtte 1-2 nappal elviheted a rád alakított ruhát, ekkor kell fizetned a ruhabérleti díjat

 Üzletünkben csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

A kölcsönzési idő 3 nap, az esemény előtti és utáni munkanappal együtt. Halloweenkor hamarabb is elvihetőek a jelmezek! Mikulás jelmezeink rövidebb időre bérelhetőek.

Az üzlet előtt az udvarban ingyenesen parkolhatsz!

Lehet telefonon vagy e-mailben foglalni?

 Nem lehet, minden ruhakölcsönzés és jelmezfoglalás személyesen történik.
A későbbi félreértések elkerülése végett jobb, ha személyesen tekinted meg a neked tetsző ruha állapotát, biztosabb, ha felpróbálod a mérete miatt, és az ekkor szerzett benyomások alapján dönthetsz. Így biztosan nem ér csalódás.

Jelmezt eltetetni, lefoglalni telefonon és e-mailben sem lehet!!! A farsangi szezonban nem postázunk,  nincs erre idő. Kérjük, hogy ez irányú kéréssel ne keressetek! Ezért csak Debrecenbe és vonzáskörzetébe adjuk kölcsön a jelmezeket, alkalmi ruhákat - amennyiben személyesen érte tudsz jönni és vissza is tudod hozni  (hiszen egy kölcsönzés 3 alkalom: kiválasztás, elvitel, visszahozatal)

Online megrendelésre - csak előzetes tájékoztatás alapján - és csak az eladó ruhák, jelmezek esetében van lehetőség, kizárólag a honlapon található "eladó" kategória alatt feltüntetett termékeknél !

 A farsangi szezonban a nagy érdeklődés miatt sok a munka, esetenként nagy a zsúfoltság, így érdeklődő e-mailekre nem tudunk rögtön válaszolni, néha csak csak 1-2 nap késéssel.
 Ezért kérjük, hogy a jelmezekről telefonon érdeklődjetek! KIZÁRÓLAG MUNKAIDŐBEN, mert az üzletben lévő nyilván tartás nélkül nem tudjuk megmondani, hogy egy adott jelmez szabad-e az adott időpontra vagy már lefoglalta más.
 Minden egyéb kérdésre itt találtok választ a gyakori kérdéseknél vagy az adott jelmez fotójánál, (ha rákattintva kinagyítod, alul találod az információkat: kölcsönzési díjak, méretek)

Be kell-e jelentkezni a ruhapróbára?

Egész évben nem szükséges a bejelentkezés. 
Jelmezkölcsönzéshez szintén nem kell bejelentkezni!
Azonban farsangi szezonban a  koszorúslány, áldozó és alkalmi ruha próbákra nincs lehetőség - mert sokan jönnek egyszerre jelmezt kölcsönözni -  ezért feltétlenül egyeztetni kell az időpontot, ha későbbre kölcsönöznének. Márciusra már tudunk időpontot adni, ezt követően pedig újból nem szükséges a bejelentkezés.
Amennyiben februárra kölcsönözne, kérjük foglalja le előre az alkalmi, koszorús vagy menyecske ruháját - legkésőbb januárban -, hogy legyen időnk összekészíteni!

Köszönjük megértését!

Mi minden szükséges a ruhák átvételéhez?


Ha előre lefoglaltad öltözékedet, akkor a ruhafoglalási lap szükséges, melyre felírtuk neked a ruhát. Ezzel bárki érte jöhet, nem csak az, aki lefoglalta. 
De feltétlenül szükséges annak a személyi igazolványa és lakcím kártyája is, aki átveszi a ruhát. Nem vesszük el, csak az adatait írjuk rá a ruhabérleti szerződésre vagy a kötelezettségvállalási nyilatkozatra, melyet aláír az átvett darabokról és a ruha visszahozatali határidejéről. (Nekünk fontos ezt pontosan rögzíteni, hogy ki tudjuk adni másnak is a ruhát más időpontra. Tudnunk kell, hogy mikor kapjuk vissza)
Az aláírás pedig kötelez: ha nem kapjuk vissza a ruhákat a megfelelő időpontban, késedelmi díjat kell fizetni. Ennek mértéke 2.000 forint/ruha/nap.

A ruhákat tisztán, mosva-vasalva, ruhászsákban vállfán, vagy hajtogatva adjuk oda és levetett állapotban kérjük vissza.

Elpostázzák-e a bérelt jelmezt?


 CSAK A FARSANGI SZEZONON KÍVÜL VAN IDŐ POSTÁZÁSRA, FEBRUÁRBAN FUTÁRSZOLGÁLATTAL SEM KÜLDÜNK JELMEZT!

Kérjük, hogy ebben az időszakban ne is keressenek bennünket ilyen szándékkal! Csak személyesen lehet lefoglalni, kibérelni, elvinni és visszahozni a jelmezeket!

 Az év más szakában előzetes megbeszélés alapján - a kölcsönzési díj előre történő banki átutalása mellett, kaució előzetes megfizetése esetén - tudjuk csak postán eljuttatni Önökhöz a bérelt jelmezt, táncruhát. Koszorúslány -és alkalmi ruhákat máskor sem postázunk és futárszolgálattal sem küldünk! 

Köszönjük megértésüket!

Mikor hozhatom el és meddig kell visszavinnem?

A jelmezt, bármely ruhát a rendezvényt megelőző munkanapon viheted el és az azt követő első munkanapon kell visszahoznod. 
Tehát ha pénteken van egy farsang vagy bál amire kölcsönöztél, akkor csütörtökön elviheted és szombaton kérjük vissza. Ha pl. szombati esküvőre vagy vasárnapi áldozásra kölcsönöztél, akkor pénteken viheted el, és hétfőn kell visszahoznod.
Halloweenkor a jelmezeket néhány nappal előbb is elviheted az utolsó két napra jellemző nagy zsúfoltság elkerülése érdekében. De ezeket is célszerű előre lefoglalni! Ezektől egyedi esetekben eltérhetünk, de a ruhabérleti szerződésben foglalt határidőt minden esetben be kell tartani.
 
Ne felejtsd el elhozni a személyi igazolványodat, lakcímedet igazoló irataidat, - amikor a ruháért jösz - mert adataidat ráírom a ruhabérleti szerződésre vagy a kötelezettségvállalási nyilatkozatra. 

Minden késedelmes visszaszolgáltatás késedelmi díjat von maga után! Ennek mértéke ruhánként és naponta 2 ezer forint, mely levonásra kerül a kauciódból.

Kimosva kell a ruhákat, jelmezeket visszaadni?

 Nem, a kikölcsönzött ruhák mosásával nem kell foglalkoznod, a ruhák tisztítását, vasalását tartalmazza a kölcsönzési díj. Előtte tisztán és vasalva kapod, a méretedre igazítva vagy a megtekintett és lefoglalt méretben. 
A ruhabérleti szerződés is tartalmazza, hogy a ruhák tisztítása, átalakítása, vasalása tilos! Miután visszahozod, mi kitisztítjuk őket.
Ha azonban maradandó károsodás érte a bérelt jelmezt, vagy bármelyik ruhát, kiegészítőt, annak helyreállítási vagy pótlási költségét meg kell térítened. Ez a költség levonásra kerül a kauciódból. Ha hibátlanul hoztad vissza és időben, akkor a kauciód visszajár. Gyermek jelmezeknél a kárt utólag meg kell téríteni!

Szalagavatóra szeretnénk táncruhát....

Amennyiben szalagtűzőre, gólyabálra szeretnétek táncruhát kölcsönözni, érdemes előtte személyesen is megtekinteni a kínálatot. 

1. Ha már a honlapon láttatok olyat, ami megfelelne az osztálynak/csoportnak, gyertek el néhányan, vagy telefonon előre egyeztetett időpontban elviszem hozzátok egy táncpróbára vagy osztályfőnöki órára bemutatni a kiválasztott ruhákat. Ekkor lehetőség van felpróbálni 1-2 embernek, hogy mindenki lássa a fazont. 
2. Ha megrendelitek a ruhákat, személyesen veszek méretet. Lefoglalni fejenként 2-3 ezer forinttal lehet.
3. A tánc főpróbája előtt szükséges egy ruhapróba a kölcsönzőben a már méretre igazított táncruhákból. Ha nem Debrecenben vagytok és igénylitek, szívesen elszállítom nektek ruhapróbára is, s ekkor ott is hagyom, ha megfelelőek.
4. A teljes kölcsönzési díjat az átvételkor kell kiegyenlíteni.

15 pár táncruha vagy nagyobb megrendelés esetén 10% kedvezményt biztosítunk a kölcsönzési díjból!

5. A szalagavató után kérjük, hogy a ruhák visszaszállításáról ti gondoskodjatok. 

Keringő ruhákat sajnos nem áll módunkban egyenként kölcsönözni. Kölcsönzőnkben csak egyforma fazonú fehér ruhákat tartunk, ezért csak csoportokat várunk! Férfi frakkokat szintén csak csoportosan, de a keringő ruháktól függetlenül is kölcsönzünk.Lehet kérni kiszállítást?

Igen, de csak táncruhák csoportos bérlésekor, Debrecen 100 km-es vonzáskörzetébe.
Jelmezek és alkalmi ruhák kölcsönzésekor csak személyes átvétel lehetséges. Ezeknél a lefoglalás is csak személyesen történhet. Telefonon nem lehet eltetetni sem, hiszen elengedhetetlen előtte a ruhapróba . Az átvételkor pedig meg kell győződnöd arról, hogy olyan-e a ruha, mint mikor lefoglaltad. Ezért nem csomagolunk be semmit előre, csakis Te előtted.

Kérhetek méretre igazítást?

Nem kell kérned, ez az alkalmi és koszorúslány, ill. áldozó ruhák, táncruhák esetében természetes. A méretre igazítás benne van a kölcsönzési díjban. 
Sajnos a jelmezeknél azonban a rövid újrakölcsönzési idő miatt nem tudjuk vállalni a személyre igazításukat, mert gyakran hamarabb lefoglalja az, akinek később kell, mint akinek már hamarabb van rá szüksége. (pl. farsangkor) Így lehetetlen annak nyílvántartása, hogy egy jelmez mekkora is volt a lefoglalás pillanatában. Csak azt a jelmezt tudod lefoglalni, amelyik éppen jó rád vagy gyermekedre. Ezért is tartunk több méretet, - amiből erre igény van - vagy fűzős modelleket. 
 De a farsangi időszak kivételével egész évben egy-egy jelmez igazítása megoldható. Ehhez azonban pár nappal előtte le kell foglalnod, hogy legyen erre időnk.

A kiegészítőkért is fizetnem kell?

 Nem, a jelmezek és ruhák bérleti díjai is tartalmazzák a főbb kiegészítőket és kellékeket, de kölcsönözhetsz plusz kiegészítőket is, esetleg csak kiegészítőt külön. Előfordulhat, hogy egyes drágább vagy sérülékenyebb kiegészítő kikölcsönzésekor kauciót kell fizetned.(a kaució a kellék hibátlan visszaszállításakor visszajár)
A ruhák kölcsönzési díját és méretét a képekre kattintva az alatt láthatod. Hogy mi tartozik egy-egy ruhához, azt az üzletben az egyedi terméklap tartalmazza, gyermek jelmezeknél az eladó tájékoztatat erről. (De általában a legtöbb fotón látható minden kiegészítőt tartalmaznak a lábbelik kivételével.)

Mikor célszerű lefoglalni az első áldozó ruhát?

Bármikor le lehet.
Figyelembe kell azonban venni, hogy ez az a korosztály, amely igen gyors testi fejlődés időszakában van. A hormonális változások a 10-12 éves kislányok testalkatát folyamatosan és igen hamar átváltoztatják, vonalaik nőiesednek. Ezért nem érdemes 3-4 hónapnál előbb útnak indulni.  Szükséges az áldozás időpontjának pontos ismerete is, e nélkül csak egy próba a ruhapróba, nincs sok értelme, ha nem tudjuk mikorra felírni. Az időpont általában év elején eldől, hamarabb nem igen. Nagyon fontos, hogy a nem átlagos testalkatú, túlsúlyos kislányoknak kevesebb ruha áll rendelkezésére, ezért nem szabad kivárni az utolsó hetekig!
Ruhakölcsönzőnk abban az egyedülálló helyzetben van, hogy farsangi jelmezek kölcsönzésével is foglalkozunk. Ezért nálunk február elejétől-március közepéig kevesebb idő jut és kevesebb a hely is más ruhák próbájára. Márciusbra is előzetes bejelentkezés szükséges! 
 Ezt követően már bármikor lehet jönni nyitva tartási időben akár koszorús lánykáknak, akár keresztelőre vagy áldozó lányok részére keresnek ruhácskát. Kisfiúknak bocskai öltönyt, öltönyt és frakkot kínálunk.
 Képgalériánkban minden ruha ára és mérete megtalálható annak fotója alatt, így előzetesen fel tudják mérni a lehetőségeket. Kölcsönzési feltételeinkről pedig olvashatnak itt a gyakori kérdéseknél.

Mi a teendő, ha lemondom a ruha bérlését?


Minden kölcsönzés előzetesen foglaló megfizetésével történik: ezzel biztosítod be, hogy ne adjuk oda másnak, amit kiválasztottál arra a napra, amikorra neked kell. Számunkra is biztosíték, hogy te biztosan elviszed majd. Amenyiben mégsem, ez nekünk veszteség, mert már másnak nincs időnk odaadni, ha neked tartottuk fenn. Ezért alap esetben a foglaló a ruhakölcsönzés lemondása esetén nem jár vissza. 
 
 Gyermekjelmezeknél speciális a helyzet, mivel előre elkérjük a teljes kölcsönzési díjat. Ennek azonban az 50%-a minősül foglalónak, ezért a másik 50%-ot visszafizetjük, ha rajtad kívülálló okok miatt nem tudod elvinni a lefoglalt jelmezt. A foglaló része azonban lemondás esetén nem jár vissza. De van lehetőség későbbi időpontra való átírásra, beszámításra más ruha lefoglalása esetén egészen az adott év végéig.

 Felnőtt jelmezek kölcsönzsénél és egyéb ruháknál a kaució megfizetésével előre lefoglalod a jelmezt egy adott időpontra. Ezért lemondás esetén ez nem jár vissza, hiszen lefoglaltad a ruhát más elől. Azonban ha alapos indokod van a ruhabérlés lemondására, akkor lehetőség szerint teljes egészében beszámítjuk a foglalódat egészen az adott év végéig  - akár más - ruha más alkalomra történő kikölcsönzéséhez is. De ehhez az szükséges, hogy személyesen visszahozd a kölcsönzőbe a ruhafoglalási lapot, és írunk neked a későbbi beszámításról egy kötelezettség vállalási papírt. (betegség vagy az esemény elmaradása esetén)
 Ha a ruhát elviszed és használod, akkor a hiánytalan visszaszállítás után a kauciód visszajár!

A Halloween jelmezeket is le lehet előre foglalni?

Igen, SŐT ! Jobban is jársz, ha nem hagyod az utolsó napra. Ha már tudod, hogy mikor mész bulizni, akkor gyere el, nézd meg a kínálatot és próbáld fel, hogy van-e a méretedben és hogyan áll rajtad a kiválasztott jelmez. Ne várd meg, míg mások kiválasztják a legjobb öltözékeket! Lefoglalhatod kaució megfizetésével. Akkor már biztos, hogy a tiéd lesz arra a napra. Halloweenkor nagy a nyüzsgés, ezért Halloween hetében már hétfőtől el is viheted a jelmezedet.
Kiegészítőket is árusítunk! 
Nézz szét a "Ruhatárban", hogy tudd, mire számíthatsz nálunk!

Üzletünkben csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Ingyenes parkolási lehetőség vár az udvarban az üzlet előtt! 

Főszerepben a koszorúslányok

Ha felkértek koszorúslánynak, de pontosan nem tudod, hogy milyen feladat vár rád a szertartás alatt, akkor mindenképpen olvasd el ezt a cikket, amiben a feladatkör rövid bemutatása mellett 10 lépésben leírom a koszorúslány ruha kölcsönzés menetét is.  » Bővebben

Kapunk kiegészítőket az áldozó-és koszorúslány ruhához?


 Igen! 
Mi minden nálunk lefoglalt ruha mellé adjuk azok kiegészítőit is. Így nem kell külön szaladgálni fejdísz vagy kesztyű után. S nem kell ezeket külön kölcsönzési díj ellenében bérelni sem! 
Minden kislány a teljes öltözékét kapja alsószoknyával, kesztyűvel, fejdísszel, nyakpánttal, kis táskával, fátyollal együtt, -ha igényli.

Kapok a ruhákhoz kiegészítőket?

 Igen, minden jelmezhez és ruhához biztosítjuk a különböző kiegészítőket, kellékeket, amelyek harmónikussá, teljessé teszik az alkalmi öltözékedet, kiemelik jelmezed karakteres vonásait. Ezekért nem kell külön fizetni, benne vannak a kölcsönzési díjban.
Hogy melyik ruha/jelmez milyen kiegészítőt tartalmaz a konkrét kölcsönzési díjért és melyikhez mit lehet még külön díj ellenében kölcsönbe venni, azt az üzletben az egyedi  terméklap tartalmazza.

Az alkalomhoz illő jelmez

Az utóbbi pár évben megszaporodtak az olyan alkalmak, bálok, bulik, amikor jelmezt öltünk magunkra. 
A magyar emberek korábban csak a farsangi időszakban öltöztek be, ezért újdonságnak számítanak a Halloween bulik és a szilveszteri jelmezes óévbúcsúztatók. Ugyan nincs megszabva, hogy mikor, milyen jelmezt illik viselni,  mégis megpróbálunk támpontokat adni a jelmezválasztáshoz.
 » Bővebben