Az alkalomhoz illő jelmez

Az utóbbi pár évben megszaporodtak az olyan alkalmak, bálok, bulik, amikor jelmezt öltünk magunkra. 
A magyar emberek korábban csak a farsangi időszakban öltöztek be, ezért újdonságnak számítanak a Halloween bulik és a szilveszteri jelmezes óévbúcsúztatók. Ugyan nincs megszabva, hogy mikor, milyen jelmezt illik viselni,  mégis megpróbálunk támpontokat adni a jelmezválasztáshoz.


Egy évben gyakran rendeznek jelmezes bulikat, melyeken bármilyen stílusú jelmezt viselhetünk. Azonban vannak olyan alkalmak, amik hagyományokon alapulnak, mint például a Halloween, Szilveszter és a farsangi bálok. Biztos gondolkoztál már azon, hogy ezeken az alkalmakon, minek öltözz. Remélem, a leírtakkal hozzásegítünk az alkalomhoz illő jelmez kiválasztásához.

Farsangi jelmezbál

cki_2267_copy.jpg

Amikor meghalljuk azt a szót, hogy bál, rögtön az eleganciára, az ünnepélyességre és a táncra gondolunk. Igen, egy bálon elegánsan kell megjelenni. Ez nincs másképp egy farsangi jelmezbál esetében sem. A bálon kerüljük a „megharapott egy vámpír” típusú jelmeznek nevezett kreálmányokat, ami egy piros festékkel összemázolt fehér pólót jelent.

Ha jelmezbálba készülsz, lehetőség szerint öltözz kényelmesen és elegánsan.


A szexis jelmezeket érdemes elkerülni és inkább a kevésbé formális eseményeken magunkra ölteni. A következő jelmezeket kifejezetten a bálokra szoktuk ajánlani: Barokk és reneszánsz jelmezek, testőrök, királyok, hercegnők...
A választék hatalmas, nem csak a fantáziádra támaszkodhatsz....segítünk!

Halloween

feketeangyalka.jpg

A Halloween bulikban a rémisztő jelmezek dominálnak. A cél, hogy minél félelmetesebbek legyünk és ijesztgessük társainkat. Ez az alkalom kevésbé formális, már nem az elegancia, inkább az a fontos, hogy a jelmez ijesztő, meghökkentő legyen. A kényelem is szempont, hiszen ha a rendezvény egy szórakozóhelyen van, akkor a tömegben nagyon kellemetlen például egy abroncsos ruhában mozogni. Törekedj az egyediségre, nálunk ötletekben nincs hiány. Gyere el, és segítünk az egyéniségedhez illő maskara kiválasztásában!


A kölcsönzőben bőven akad rémisztő jelmez, ezek a legnépszerűbbek Halloweenkor: Ördög-Ördöglány, Fekete angyal, Sikoly, Kaszás, Kalóz, Vámpír, Boszorkány, Drakula, Halott menyasszony, Rendőr, Apáca, Hóhér, Múmia, Sírásó, Beetle Juice, és még sokan mások......  

Szilveszter

fms_8422cutout_copy.jpg

A Szilveszterre ugyanaz vonatkozik, mint a hétköznapi jelmezes bulikra, tehát elengedhetjük a fantáziánkat és bármilyen stílusú jelmezt magunkra ölthetünk. Lehetünk elegánsak, szexik, ijesztők, viccesek, amit csak kigondolunk. A szilveszteri ünneplés általában házibuliban, vagy szórakozóhelyen zajlik, tehát nem annyira formális, mint egy bál. Éppen ezért a szilveszteri buli tökéletes alkalom, hogy szexi jelmezt ölts magadra és lenyűgözd a buli összes pasiját. Öltözz szexi nővérkének, angyalkának, vagy rendőrnőnek! De lehetsz akár jópofa is, mesehős vagy filmszereplő: Darth Vader, Scooby Doo, Maja, a méhecske,.... Nagyon kedveltek ilyenkor a retro-partyk. Ezekre vihetsz 20-as évekbeli, discos, hippi, rock and roll jelmezeket. Ne habozz, a helyszínen könnyebb a döntés!


Reméljük, sikerült ötleteket adnunk a jelmezválasztáshoz, és nemsokára találkozunk, de ha nincs konkrét elképzelésed, akkor se csüggedj, a kölcsönzőben egész évben a rendelkezésedre állunk, és szívesen segítünk a megfelelő jelmez kiválasztásában. 
Az üzlet előtt ingyenes a parkolás az udvarban! Szeretettel várunk! Ne hagyd az utolsó pillanatra, mert a legjobb jelmezekre más is szemet vethet!

Ha érdekel a részletes jelmezkínálat, tekintsd meg itt!