Táncruha

Ha szalagavatóra, vagy gólyabáli nyitótáncra készülsz osztályoddal, minőségi táncruhák kínálatával várunk üzeletünkben. A főbb tánctípusokhoz illő ruhák közül segítünk kiválasztani nektek a megfelelőt, és igényeitek szerint méretre igazítjuk. Csoportok, osztályok esetében egy előre megbeszélt időpontban levesszük a méreteket, és már a főpróbára is biztosítjuk az egyéni méretre alakított ruhákat. Debrecen 100 km-es körzetébe pedig kiszállítást is vállalunk.

Latin, spanyol


latin, spanyol tancruhaA latin táncok - mint a szamba, a rumba, a cha-cha-cha, a mambo... - legfőbb jellemzője, hogy a test minden részét megmozgatják. Éppen ezért ezekhez a szűkebb ruhákat ajánlanám, mivel kiemelik a test mozgását, és szép látványt nyújtanak. Ám nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a fürdőruha anyagból készült vagy túl világos, neonszínű táncruhák nem mindenkinek állnak jól, mert azt is kiemelik, amit szeretnénk elrejteni. A molettebb lányok számára előnyösebbek a sötét színek, mint pl. a fekete, a bordó, vagy a piros. Jótékonyan leplez a tarka ruha is.


A legfontosabb azonban, hogy a ruha a zenével összhangban legyen, s te jól érezd magad benne, ne feszélyezzen a viselése!

Latin és spanyol táncruháink >>

Show-tánc


fms_8146cutout_copy.jpgA francia revü típusú táncokhoz elsősorban frakkot ajánlok a fiúk és lányok számára egyaránt. Ha kiegészítitek cilinderrel, kesztyűvel, nagyon elegánsak lesztek. Nálunk mindezt megtaláljátok. A mókásabb charlestonhoz pedig inkább a lezserebb fazonú, századelőt idéző térd fölöttig érő színes, rojtos, hangulatos, bohókás ruha illik.
Nagyon fontos már a zene kiválasztása és a koreográfia is. Van azonban, aki a ruha kiválasztásával kezdi, s ahhoz illő táncot, zenét keres. Akárhogy is lesz, gondoljatok a csoport minden tagjára a ruhaválasztásnál!

Show-tánc ruháink >>

Keringő


keringo ruhaA keringő ruhának légiesnek kell lennie, mely könnyen suhan a táncos után. Ezért a hatalmasra merevített - egyébként egyedileg nagyon szép - menyasszonyi ruhákat nem tartom olyan jónak a tánchoz, mint az egyforma, egyszerűbb és könnyedebb keringő ruhákat. Ezeket egyébként sokkal olcsóbban is lehet kölcsönözni. Az egyforma ruhákba öltözött csoport szebb látványt is nyújt a kívülálló számára, mint a többféle stílusú menyasszonyi ruhák kavalkádja. A legszebb a fehér, vagy a pasztellszínű táncruha melyet egyaránt lehet viselni angol vagy bécsi keringőhöz is.


Ezt jól kiegészíti a fiúk elegáns fekete frakkja, s ünnepélyessé teszi a kesztyű. Fontosnak tartom, hogy a lányok mellett minden fiú is egyforma fazonú ruhában táncoljon! 15 pár vagy több öltözék kölcsönzése esetén 10% kedvezményt adunk a végösszegből!

Keringő ruháink >>

Népek táncai


A különböző népzenékhez illő táncokhoz feltétlenül olyan ruha kell, amiről már ránézésre is meg lehet tippelni, hogy milyen táncot fog látni a közönség. Itt azonban még arra is kell figyelni, hogy ha nem profi táncosokról van is szó, az egy kívülálló számára ne legyen feltűnő. Ezért az is fontos, hogy a ruhák ne csak az adott népzenére jellemzőek legyenek, hanem egyszerűek és könnyed mozgásra alkalmasak is. S ha jó a zene-és ruhaválasztás, az már önmagában is "eladja" a táncot. 

Népi táncruháinkat megtekintheted itt >>

Táncruha kiegészítők

Ha már van táncruhád, de még valami hiányzik.....cipők, kalapok, parókák, cilinder, sétapálca......külön is kölcsönözhető 500-1000 ft-os darabonkénti áron! Csizmát nem tartunk, ezért csizmás népi táncruháink nincsenek.

 

Eladó táncruhák

Eladó táncruháinkat a Ruhatárban megtekintheted ide kattintva.