Mikor érdemes kiválasztani az Elsőáldozó ruhát?

2023. március 10
7151
Mikor érdemes kiválasztani az Elsőáldozó ruhát?

Elsőáldozó bárki lehet, aki megfelel a követelményeknek. Mégis nagy többségében a 10-12 éves korosztályt érinti. Tudjuk, hogy ebben az életkorban nagy belső átalakulás kezdődik a gyermekeknél, melyet a fokozatos külső változások követnek. Éppen ezért - főleg a korábban érő kislányoknál – nem szabad elkapkodni az áldozó ruha kiválasztását. Fél év alatt centiket nőhetnek és teltebbek lehetnek.

Ha az Ön gyermeke is áldozó korba lépett, érdemes még arra is odafigyelni, hogy ebben a korban az ízlésük is változik. Van, aki még hercegnős ruhára vágyik, mások minél egyszerűbbet képzelnek el. Sok kisfiú nem igazán szeret öltözködni, ezért ne erőltessük az öltönyt! Hadd legyen beleszólása, ez az ő fontos eseménye. Az ing-mellény kombináció is ugyanolyan ünnepélyes, mint ahogy a lányoknak az abroncs nélküli fehér ruha is.

 Lassan eljön a nap, amikor számot kell adnia gyermekének a hittani ismereteiből. Van olyan Egyházközösség, ahol a ruházkodásban az egyszerűségre törekszenek. Ezeken a helyeken az Első áldozók egységesen bokáig érő, hófehér ruhát kapnak. Vagy megkérik a szülőket, hogy ne viseljenek a lányok nagy abroncsot a ruha alá, mert nem férne el a sok „kis menyasszony”. Ha még bizonytalanok, előre egyeztessenek az érintettekkel!

Tapasztalatom szerint a környékünkön többnyire a szülőkre bízzák a döntést, hogy mit viseljen a gyermek.  S persze ki ne szeretné, ha az ő gyermeke lenne a legcsinosabb a nagy napon? Szerintem elegendő egy-két hónappal korábban eldönteni, hogy mit viseljen a kisfia, kislánya az ünnepi alkalommal. Ha kölcsönözni szeretnének, akkor - az izgatott várakozás napjaiban - hamarosan időt kell szánni a megfelelő öltözék kiválasztására.
 Akár a kislányát kell talpig fehér ruhácskába öltöztetnie, akár a kisfiát kell ünneplőbe bújtatnia, én segítek abban, hogy méltóképpen ünnepélyesen járulhasson az Úr oltárához.

 Az áldozó ruha próbákhoz  nyitvatartásom  figyelembe vételével érdemes bejelentkezni. 

Szeretettel várjom érdeklődésüket, az üzlet előtt az udvarban a parkolás ingyenes!