Ez a cikk archiválva lett. A weboldalról már közvetlenül nem elérhető.

Vírusjárvány – Ruhakölcsönzés = 1:0

2020. július 29
1681
Vírusjárvány – Ruhakölcsönzés = 1:0

Majdnem 3 hónapnak kellett eltelnie ahhoz, hogy a fenti „eredmény” változzon.

     Március közepén - érdeklődés hiányában - arra kényszerültem, hogy ideiglenesen bezárjam a kölcsönzőmet -19 év alatt először. Pedig hány kis huszárlegényt öltöztethettem volna ünneplőbe Március 15-én - ha lettek volna iskolai ünnepségek! Milyen sok áldozó kislánynak szerezhettem volna örömöt a hófehér ruhákkal - ha lettek volna elsőáldozások! Mennyi diák bolondozhatott volna a jelmezeimben - ha lettek volna bolond-ballagások! Ehelyett új módszerekkel és fogalmakkal kellett megismerkeni: online oktatás, online ballagás…. felemás módon megtartott érettségi vizsgák, postán kapott diplomák. A gyermeknapi rendezvényeket is visszamondták, a menyasszonyok pedig áttették őszre vagy a jövő évre az esküvőjüket, vagy végleg le is mondtak a nagy lagziról.

Csak álltam az üzletben több száz ruha között és nagyon rossz érzés volt, hogy mindez nem kell senkinek sem.

  Aztán ahogy enyhültek a járványügyi intézkedések, lassan a bátrabb Önkormányzatok, Művelődési házak itt-ott mégis rendeztek - távolságtartó - kültéri gyermeknapi rendezvényeket, melyeken néhány jelmezzel sikerült örömöt szerezni a legkisebbeknek.

                                                   

Júniustól lassan indult újra az élet, még most sem mernek hónapokkal előre foglalni koszorúslány ruhát  a szülők a gyermekeiknek, bizonytalanságot tapasztalok: szeretne-e a menyasszony koszorúslányokat a kisebb esküvőjére? Többnyire csak 1-2 héttel előtte érdeklődnek.

                                    

  A fent említett okok miatt a nyár folyamán csak eseti nyitva tartással tudtam üzemelni, az Önök igényeire szabottan, bejelentkezéseik alapján álltam rendelkezésükre. Ki gondolta volna, hogy a kölcsönző legkeresettebb öltözéke  ezen a nyáron  a ballagó talár lesz?

 

  Nehéz volt előre tervezni, mert a szakemberek a vírusjárvány második hullámát jósolták, ami sajnos be is következett. Kérdés, hogy milyen központi intézkedéseket hoz ez. Optimista voltam és reménykedtem, hogy ha ősszel a rendes kerékvágásban indul be az új tanév, az úgy is marad. Hogy a leendő végzős középiskolásoknak nem marad el a szalagtűzőjük, s talán a táncruháimnak nem kell a jövő évig a raktárban várniuk, hogy a táncparketten sürögjenek-forogjanak bennük. De sajnos most egyre több helyről hallom, hogy eltolják a szalagavatók időpontját .... ki tudja mikorra.

Úgy tűnik, hogy a május-júniusban elmaradt elsőáldozásokból néhányat szeptemberben-októberben megtartanak gyorsan, míg az esetleges újabb szigorítások ezt is meg nem akadályozzák.
Szeptembertől minden esetre már teljes nyitvatartási időben várom az érdeklődőket, bejelentkezés nem szükséges.

  Bárhogyan is alakul az év hátralévő része, az már biztos, hogy nekem is, Önöknek is emlékezetes marad ez a 2020-as év. De bármilyen öltözékre is lesz szükségük, keressenek bizalommal!

Üzletünkben kézfertőtlenítőt helyeztünk ki, és kérjük, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően használjanak maszkot!